Geleneğin tadı: Damla sakızlı lokum tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Yakın, Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Damla sakızı bazlı lokum bu geleneksel lezzete farklı bir aroma katarak damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz, özel günlerde sofralarınızı süsleyebileceğiniz damla sakızlı lokum tarifiyle karşınızdayız.

Malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 bardak su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı damla sakızı
  • 1 bardak mısır nişastası
  • 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (süslemek için)

Hazırlık aşaması

Şurubun hazırlanışı:

Geniş bir tencereye toz şeker ve 4 su bardağı suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatın.

Macun macununun hazırlanması:

Toz halindeki sakızı bir havanda öğütün veya hazır toz sakızı kullanın.

Kaynayan şurup içerisine toz sakızı ekleyip karıştırın.

Nişasta karışımının hazırlanışı:

1 bardak su ve mısır nişastasını bir kapta karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Nişasta karışımını yavaş yavaş kaynayan şuruba ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 45 dakika sürebilir.

Lokum dökün:

Karışım koyu bir kıvama ulaştığında fırın tepsisini nemlendirin veya hafifçe yağlayın. Hazırladığınız lokum karışımını fırın tepsisine dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzeltin.

Oda sıcaklığına soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.

Kesip servis yapın

Dinlenen lokumları buzdolabından çıkarıp küp şeklinde doğrayın.

Pudra şekeri ve nişastayı karıştırın. Kestiğiniz lokumları yapışmaması için bu karışıma batırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir