Renkli ve lezzetli: Mor lahana meze tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Özellikle yaz aylarında içinizi serinleten bu tarifi buzdolabında uzun süre saklayabilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.. İşte mor lahana mezesinin tarifi…

MALZEMELER

  • yarım mor lahana
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • tuz

MOR LAHANA MEZE NASIL YAPILIR?

Lahanayı iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

Tavaya yağı ekleyip biraz ısıtın.

Mor lahanayı tavada yumuşayıncaya kadar kavurun.

Daha sonra soğumaya bırakın.

Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, tuz, mayonez ve sarımsağı karıştırın.

Soğuyan lahananın üzerine yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir