10 dakikada akşam yemeğine hazır: Pratik ve ekonomik… – Son Dakika Gurme Haberleri

Patatesin sağlıklı ve doyurucu dokusu, krepin hafif ve lezzetli tadıyla buluşuyor. Ayrıca pişirerek daha hafif ve daha sağlıklı bir alternatif yaratın. Ekonomik ve pratik olmasıyla öne çıkan bu tarif hem ekonomik olacak hem de zamanınızı en verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olacak… İşte enfes patatesli gözleme tarifi…

MALZEMELER

4 büyük patates

1 orta boy soğan

2 yumurta

1/4 su bardağı un

1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

ÜRETME

Fırını önceden 200°C'ye ısıtın ve fırın tepsisini yağlayın veya fırın kağıdıyla kaplayın.

Patatesleri soyup rendeleyin. Bir bez veya emici kağıt kullanarak rendelenmiş patateslerin suyunu sıkın ve geniş bir kaseye koyun.

Soğanı soyun ve rendeleyin veya ince ince doğrayın. Rendelenmiş veya doğranmış soğanı patateslere ekleyin.

Yumurtaları bir kasede çırpın. Çırpılmış yumurtaları patates ve soğan karışımına ekleyin.

Un, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz biberi ekleyin. Tüm malzemeler iyice birleşene kadar bir spatula veya kaşıkla karıştırın.

Hazırladığınız patatesli krep için karışımı yağlanmış veya unlanmış fırın tepsisine dökün. Yüzeyi düzeltmek için spatula veya düz tabanlı kaşık kullanabilirsiniz.

Yaklaşık 30-35 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin. Pişirme süresi fırın performansına ve patates kızartmasının kalınlığına göre değişiklik gösterebilir.

Piştikten sonra ocaktan alıp biraz dinlenmeye bırakın. Dilimlenmiş olarak ve muhtemelen yoğurt veya sosla servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir