Pişirme sırasında oluşan dış çatlakları ve yumuşak iç kıvamıyla büyüleyici bir görünüme sahip olan San Sebastian tarifi ile az malzeme kullanılsa da azar azar nefis lezzete ulaşılıyor.
MALZEMELER
400 gr hafif krem peynir
1/3 bardak mascarpone
3/4 su bardağı toz şeker
5 büyük yumurta
1/2 bardak ağır krema
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı mısır unu
1 limonun rendelenmiş kabuğu (isteğe bağlı)
ÜRETME
Fırını önceden 210°C'ye ısıtın. Düz bir cheesecake kalıbını hafifçe yağlayın ve içine pişirme kağıdı serin.
Büyük bir kapta krem peyniri ve mascarpone'yu düşük hızda çırpın. Daha sonra krema, süzme yoğurt, toz şeker, tuz ve isteğe bağlı limon kabuğu rendesini ekleyin. Karışımı pürüzsüz olana kadar çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyip her birini iyice karıştırın.
Mısır ununu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve fırında 40 dakika kadar pişirin. Cheesecake, kenarları sertleşene ve ortası hala hafifçe titreyene kadar pişirilir.
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına soğumasını bekledikten sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.